Zwangerschap- en postnatale yoga

Het is belangrijk om je lichaam fit, soepel en krachtig te maken c.q. te houden tijdens de zwangerschap, als voorbereiding op de bevalling en ook voor het herstel na de bevalling. Yogahoudingen en oefeningen voor de bekkenbodem zorgen voor een sterk en soepel lichaam. Deze houdingen en oefeningen komen in de lessen aan bod.

Wanneer je in verwachting bent en in de omgeving van Nijmegen woont, kom dan een proefles bijwonen. De beleving van je zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling staan centraal in de zwangerschapsyogales.

Bewustwording
Tijdens de les is er ruimte voor de beleving van je zwangerschap, de veranderingen van je lichaam en voor het kindje dat in je buik groeit. Er zijn momenten in de les om contact te maken met je kindje. Inspanning wordt afgewisseld met ontspanning, zodat je tijdens een moment van ontspanning bewust wordt van je lichaam, je adem en je kindje in je buik.

Als voorbereiding op de bevalling oefenen we ademhalingstechnieken die je gebruikt tijdens de ontsluitingsweeën, het opvangen van de persweeën en om de persweeën te bekrachtigen. Naast de ademhalingstechnieken oefenen we (yoga)houdingen en bewegingen om de weeën op te vangen. Tijdens de les komen houdingen aanbod die je eventueel kunt gebruiken tijdens de bevalling.
De les wordt afgesloten met een eindontspanning.

• Tijdens de cursus worden 1 à 2 partnerlessen gegeven.
• Vanaf 20 à 25 weken zwangerschap is het aan te bevelen om te starten met de zwangerschapsyoga.
• Minimaal 10 lessen.

Postnatale yoga
Na de bevalling heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Hiervoor zijn specifieke oefeningen en houdingen die we tijdens de les beoefenen. Deze postnatale yoga, gegeven volgens het principe van birthlight, zorgt ervoor dat het lichaam op een zachte manier kan herstellen. Postnatale yoga wordt gegeven vanaf circa 8 weken na de bevalling. Bel of mail voor meer informatie naar Jeanette.

Jeanette van Blokland
06-23456763
jeanettevanblokland@gmail.com