Yogaweekend 8-10 mrt 2024 (Vol)

Zin in een yogaweekend op een fijne plek?
In het voorjaar van 2024 organiseren we voor de elfde keer een yogaweekend. Dit jaar gaan we met een kleine groep van maximaal 10 deelnemers naar het Emmausklooster in Velp (NB).

Yoga, stilte, het voorjaar verwelkomen, tijd en ruimte voor jezelf.

Yogaweekend met kleine groep

Programma

Vrijdag
Op vrijdag treffen we elkaar vanaf 17.00 uur bij het Emmausklooster. Er is tijd thee, voor kennismaking en een wandeling door de mooie tuin. Om ongeveer 18.30 uur is er een eenvoudige maaltijd van soep met brood. ‘s Avonds om 20.30 uur starten we met de eerste yogales.

Na de yogales is er een periode van stilte tot het ontbijt zaterdagochtend. In stilte zijn bied je de gelegenheid meer bij jezelf te zijn en te blijven, om meer aandacht te hebben.

Zaterdag
Op zaterdagochtend starten we om 7.30 uur met een wandeling in stilte. We lopen een half uurtje en doen enkele oefeningen buiten. De zuivere energie van de ochtend kan ons ondersteunen in de yoga beoefening. We zijn op tijd terug en om 8.15 uur start dan de yogales. Deze duurt tot ongeveer 10.15 uur. (asana’s, pranayama, ontspanning, meditatie)

Om ongeveer 10.30 uur verbreekt de klankschaal de stilte en is er ontbijt. Na het ontbijt is er tijd om te doen waar je zelf zin in hebt. Er zijn heerlijke wandelingen te maken in de tuin zijn veel fijne plekjes om te zitten. Niks doen is ook een hele goede optie.

Van 15-17 uur hebben we een yogamassageles.  Om 17.30 uur is er avondeten.

Om 20.15 uur is er een yin/restoratieve yoga les. Daarna blijven we opnieuw in stilte tot aan het ontbijt op zondagochtend.

Zondag
Op zondagochtend gaan we opnieuw wandelen in stilte van 7.30-8.00 uur. Van 8.15  tot 10.15 is de yogales, om 10.30 uur wordt de stilte verbroken en is er ontbijt. ‘s Middags is er een yogales van 14-15.15 uur met het accent op oefeningen die we samen doen, als het even kan buiten! Daarna sluiten we het weekend samen af met thee/koffie met wat lekkers.

Refter van Emmausklooster

Over de locatie

Het Emmausklooster in Velp is een stille inspirerende plek met een prachtige kloostertuin. Het is het oudste Kapucijnersklooster in Nederland. We overnachten in het pelgrimshuis. Deze heeft een knusse yogazolder. Er zijn eenvoudige eenpersoonskamers met gedeeld sanitair. We eten in de historische refter van het klooster.

Het klooster bevindt zich in Velp bij Grave.
Basilius van Bruggelaan 4, Velp (Noord Brabant)

https://www.emmausklooster.nl

Yogadocenten: Charlotte van den Heuvel en Lieke van Lith

Kosten: € 395,- (incl. vegetarische maaltijden & 1-persoonskamer)
Aanmelden & infolieke@yoga-aruna.nl

Nog enkele plaatsen beschikbaar!